Konu
:
Anali Kizli
Yalnız Mesajı Göster
Anali Kizli
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Anali Kizli
Malzemeler:
(4 kişilik)
- 1 kg koyun kıyması
- ½ kg çiğ köftelik kıyma
- ½ kg iri doğranmış parça kuzu eti
- 1 kg ince bulgur
- 6 adet kuru soğan
- 1 su bardağı nohut
- 1 su bardağı su
- ½ kırmızı biber salçası
- ½ kg domates salçası
- Tuz
- Karabiber
- Kimyon
- Kırmızı toz biber
Yapılışı:
Nohutu akşamdan ıslatın ve pişirin
4 adet soğanı ince kuşbaşı doğrayın ve koyun kıyması ile birlikte kavurun
Pişince tuz, karabiber, kırmızı biber ve kimyonu ilave edip altını kapatın
Soğumaya bırakın
Diğer taraftan parça kuzu etlerini 2 adet kuşbaşı doğranmış soğan ve domates salçası ile birlikte pişirin
Bulguru 1 bardak su ve biber salçası ile yumuşayıncaya kadar yoğurun
Soğumuş kıymayı avuç içi büyüklüğünde toplar yapın
Yoğurduğunuz bulgurun bir kısmını ayırın ve kalan bulgurdan top yapın ve içlerine top yaptığınız kıymayı yerleştirin
Ayırdığınız bulgurdan misket büyüklüğünde toplar yapın
Pişen kuzu etlerinin içine yaptığınız topları ilave edip bir taşım kaynatın
Afiyet olsun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul