Yalnız Mesajı Göster

Çullu Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çullu Köfte



MALZEMELER
200 gr kıyma

2 su bardağı ince bulgur

1 adet büyük baş soğan

1 tutam maydanoz

1 tatlı kaşığı kimyon

1 adet yumurta

3 su bardağı su

Tuz

karabiber

kızartmak için yağ

HAZIRLANIŞI

Kıyma, bulgur, ince ince kıyılmış maydanoz, soğan, kimyon, karabiber ve tuzu geniş bir kaba alınElinizi sık sık ıslatarak bütün malzemeyi birbirine iyice karıştırınYoğurup sakız kıvamında bir malzeme elde edinBu malzemeden, köfte büyüklüğünde parçalar koparıp, avuç içinizde yuvarlayın ve şekil verin Bir tencerede üç bardak suyu kaynatın İçine tuz atın Köfteleri yaklaşık 8 dakika kadar haşlayınDaha sonra kevgirle alınBu arada yumurtanın içine bir çimdik tuz atıp, çırpın Suyu iyice süzülünce, köfteleri yumurtaya bulayıp yağda kızartınSıcakken veya dilerseniz soğuk olarak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla