Yalnız Mesajı Göster

Sultan Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sultan Kebabı



Malzeme:
750 gr kadar tam yağsız kuşbaşı et

300 gr mantar

3 orta boy patates

3 orta boy domates

3 adet iri dolmalık biber

2 adet orta boy patlıcan

1 kg pirinç

Soya sosu

Tuz

Kekik

Gerektiği kadar yağ…

Alüminyum folyo
yapılışı


Bir tencerede bildiğimiz şekilde sade pilavı hazırlayın Diğer tarafta halka şeklinde doğradığınız patatesleri, halka şeklinde doğradığınız ve acısını almak için tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, dört parçaya ayrılmış dolmalık biberleri, halka şeklinde doğranmış domatesleri ayrı ayrı sıvı yağda kızartın Domatesler çok az kızartılacaktır Diğer tarafta kuşbaşı etleri az yağda iyice kavurup, kavrulduktan sonra büyüklüklerine göre dörde böldüğünüz mantarları içine ekleyin ve mantarların pişmesine yakın soya sosu ve kekik ilave edin

Eti pişirirken tuz koymanıza gerek yoktur soya sosunun tuzu yeterli olacaktır


Tüm malzemelerin hazırlanıp pişmesinden sonra oldukça derin bir cam kabın içine alüminyum folyoyu döşeyin Sırası ile içine daha önceden kavurduğunuz mantarlı et karışımını boşaltın Bir kaşığın tersi ile iyice kaba yaydırıp üzerini düzeltin Üzerine pişirdiğiniz pilavdan yarım parmak kalınlığında bir miktar koyun Üzerine kızarttığınız patatesleri koyun Patateslerin üzerine yine yarım parmak kadar pilav ve onun üzerine patlıcanları, üzerine tekrar yarım parmak pilav koyun En son olarak ta domates ve dolmalık biberleri bir arada koyun En üstü de kalan pilavla kapatın Üzerine bir çay bardağı ılık su gezdirin Önceden kızdırılmış 200 derecelik fırında on dakika pişirin Et ve mantar hariç; pilav ve diğer bütün malzeme fırında pişme süresi de göz önüne alınarak önceden çok pişirilmeyecektir


Servis yapacağınız zaman büyük bir servis tabağına ters çevirin ve üzerindeki folyoyu çıkarın ve dilimleyerek servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla