Konu
:
Sultan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sultan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sultan Kebabı
Malzeme:
750 gr
kadar tam yağsız kuşbaşı et
300 gr
mantar
3 orta boy patates
3 orta boy domates
3 adet iri dolmalık biber
2 adet orta boy patlıcan
1 kg
pirinç
Soya sosu
Tuz
Kekik
Gerektiği kadar yağ…
Alüminyum folyo
yapılışı
Bir tencerede bildiğimiz şekilde sade pilavı hazırlayın
Diğer tarafta halka şeklinde doğradığınız patatesleri, halka şeklinde doğradığınız ve acısını almak için tuzlu suda beklettiğiniz patlıcanları, dört parçaya ayrılmış dolmalık biberleri, halka şeklinde doğranmış domatesleri ayrı ayrı sıvı yağda kızartın
Domatesler çok az kızartılacaktır
Diğer tarafta kuşbaşı etleri az yağda iyice kavurup, kavrulduktan sonra büyüklüklerine göre dörde böldüğünüz mantarları içine ekleyin ve mantarların pişmesine yakın soya sosu ve kekik ilave edin
Eti pişirirken tuz koymanıza gerek yoktur soya sosunun tuzu yeterli olacaktır
Tüm malzemelerin hazırlanıp pişmesinden sonra oldukça derin bir cam kabın içine alüminyum folyoyu döşeyin
Sırası ile içine daha önceden kavurduğunuz mantarlı et karışımını boşaltın
Bir kaşığın tersi ile iyice kaba yaydırıp üzerini düzeltin
Üzerine pişirdiğiniz pilavdan yarım parmak kalınlığında bir miktar koyun
Üzerine kızarttığınız patatesleri koyun
Patateslerin üzerine yine yarım parmak kadar pilav ve onun üzerine patlıcanları, üzerine tekrar yarım parmak pilav koyun
En son olarak ta domates ve dolmalık biberleri bir arada koyun
En üstü de kalan pilavla kapatın
Üzerine bir çay bardağı ılık su gezdirin
Önceden kızdırılmış 200 derecelik fırında on dakika pişirin
Et ve mantar hariç; pilav ve diğer bütün malzeme fırında pişme süresi de göz önüne alınarak önceden çok pişirilmeyecektir
Servis yapacağınız zaman büyük bir servis tabağına ters çevirin ve üzerindeki folyoyu çıkarın ve dilimleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul