Yalnız Mesajı Göster

Patlıcanlı Tencere Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlıcanlı Tencere Kebabı



Malzemeler
1 kilo kemikli koyun eti veya pirzola

2 adet soğan

2 adet domates

4 adet patlıcan

4-5 adet sivri biber

1 fincan ayçiçek yağı

1 çorba kaşığı margarin

Yeterince tuz, karabiber


HazırlanışıPatlıcanları soyup, uzunlamasına dörde böldükten sonra enlemesine ikiye kesin Bolca tuzlayıp süzgece bırakın Etleri çelik ya da kalın dipli bir tencerede bir kaşık margarinle çevirerek kızartın çentilmiş soğanları ve karabiberi de ekleyerek, bir bardak sıcak su ilavesiyle pişmeye bırakın Suyu azaldıkça sıcak su ekleyin öte yandan siyah suyu çıkan patlıcanları iyice yıkayıp kurulayın, ve ayçiçek yağında çevirerek kızartın iyice yumuşayan etleri bir tencereye suyu ile yerleştirin, patlıcanları da üste dizin, domates ve biber dilimleri ile süsleyip, kendi suyu ile 10 dakika kısık ateşte pişirin sıcak sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla