Konu
:
Kuzu Çanak Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Çanak Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Çanak Kebabı
çanak kebabı nasıl yapılır - kuzu güveci - güveçte kuzu
Malzemeler
900 gr kuzu eti
Yarım çay bardağı sıvı yağ
5 patates
3 domates
2 soğan
1 demet taze soğan
1 havuç
1 demet taze sarmısak
1 adet defne yaprağı
2 demet dereotu
6 sivri biber
Yarım su bardağı su
Tuz
yapılışı
Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun
2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin
Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın
Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul