Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Çanak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Çanak Kebabı



çanak kebabı nasıl yapılır - kuzu güveci - güveçte kuzu
Malzemeler


900 gr kuzu eti

Yarım çay bardağı sıvı yağ

5 patates

3 domates

2 soğan

1 demet taze soğan

1 havuç

1 demet taze sarmısak

1 adet defne yaprağı

2 demet dereotu

6 sivri biber

Yarım su bardağı su

Tuz
yapılışı


Büyük bir toprak güvece sırasıyla, kemikleri çıkarılmadan yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış eti, kabukları soyulmuş ve sekize bölünmüş soğanları, yarım parmak boyunda doğranmış taze soğan, havucu ve taze sarımsağı dörde bölünmüş 5 büyük patatesi, 1 defne yaprağını, küçük doğranmış yeşil biberleri ve küçük kesilmiş domates ile sıvıyağını koyun 2 tatlı kaşığı tuz ile kıyılmış dereotunu ilave ederek, yarım bardak da su ekleyin Üzerine yağlı kağıt örterek güvecin kapağını kapatın Sonra güveci orta hararetteki fırında etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar pişirin

Alıntı Yaparak Cevapla