Konu
:
Beykoz Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Beykoz Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Beykoz Kebabı
İçindekiler
kemiksiz koyun eti ( 6 eşit parça) -- 1kg
çiçek yağı 1/2 su bardağı
margarin 1 çorba kaşığı
soğan 2 orta boy
domates 3 orta boy
patlıcan (uzun ve eşit boyda) 3
kürdan 6 adet
Tuz
yapılışı
Patlıcanları uzunluklarına doğru her birinden dörder dilim olmak üzere 12 eşit uzun dilime kesin
Soğanların kabuklarını soyup küçük küçük doğrayın
2 adet domatesin kabuklarını soyun ve küçük parçalara doğrayın
Kalan 1 adet domatesi ise 6 yuvarlak dilime bölün
2 bardak çiçek yağını tavada kızdırıp patlıcanlar pembeleşinceye kadar kızartın, sonra bunları iyice süzerek çıkartın
Sonra tavadaki kızgın yağa eti ilave ederek, etleri fazla karartmadan kızartın
Daha sonra tavaya soğan ve doğranmış domatesleri ilave edin
Tavayı sallayarak iki üç dakika da beraberce pişirin ve bunları yemeği pişireceğimiz tencereye aktarın
Tenceredeki domatesli etlere sade yağ ve suyu koyup, yarım çorba kaşığı da tuz ilave edin
Etler pişip yumuşak bir hal alıncaya kadar kısık ateşte yaklaşık 1,5- 2 saat arasında pişmeye bırakın
Sonra tencereyi ateşten alıp, etleri süzün ve ayrı bir kaba alın
Patlıcan dilimlerinden ikisini üst üste artı şeklinde koyun ve tam ortasına etli karışımdan koyup üstlerine birer domates dilimi yerleştirerek bir kürdan ile bağlayın ve bir tencereye yerleştirin
Bu etlere, etlerin piştiği salçayı katın ve tencerenin kapağını kapatın
Etleri yarım saat kadar ateşte pişirdikten sonra tabağa alarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul