06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Davutpaşa Köftesi
Malzemeler:
2 soğan, rendelenmiş veya robotta doğranmış
750gr kıyma
tuz ve karabiber
1,5 tatlı kaşığı tarçın
yarım tatlı kaşığı yenibahar
100gr dolmalık fıstık
ayçiçek yağı
1kg domates, soyulmuş
2 tatlı kaşığı toz şeker
3 diş sarımsak (arzuya göre)
Hazırlanması:
Soğanları rendeleyip veya doğrayıp sularını süzdürün Geniş bir kaseye soğanları, kıymayı, tuzu, karabiberi, tarçını ve yenibaharı ilave edip yoğurun (Ben bu aşamadan sonra üzerini streçleyip bir gece buzdolabında beklettim )
Harçtan ceviz büyüklüğünde parçalar alın Elinizle yuvarlayıp ortasını açın ve boşluğa 2-3 dolmalık fıstık koyup kapatın (Eğer daha kolay olmasını isterseniz fıstıkları harca da ilave edebilirsiniz ama pişerken fıstıkların köftelerden ayrılma ihtimali olabilir )
Bir tabağa sıvı yağı koyun Köfteleri yağda yuvarlayıp fırın kabına alın Önceden ısıtılmış 15-20 dakika pişirin
Bu arada domatesleri soyun, robotta veya blendırda püre haline getirin Tuz, karabiber, şeker ve kullanıyorsanız sarımsağı ilave edin (isterseniz bir limonun suyu ve pulbiber de ilave edebilirsiniz ) Bu karışımı köftelerin üzerine dökün ve 35 dakika daha -bir defa köfteleri çevirerek- pişirin
|
|
|