Yalnız Mesajı Göster

Patlican Kebabi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patlican Kebabi



MALZEME;

15 kg iri Kemer patlican

1 kg az yagli kiyma

5-6 adet domates

5-6 adet yesilbiber

Karabiber

Tuz




Hazirlanisi:

Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 25-3 cm uzunlu unda enine kesilirBu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulurCeviz büyüklügünde parçalara ayrilirSislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilirPisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilirÜzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir5-10 dakika sonra servis yapilir

Alıntı Yaparak Cevapla