Konu
:
Patlican Kebabi
Yalnız Mesajı Göster
Patlican Kebabi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlican Kebabi
MALZEME;
1
5 kg
iri Kemer patlican
1 kg
az yagli kiyma
5-6 adet domates
5-6 adet yesilbiber
Karabiber
Tuz
Hazirlanisi:
Patlicanlar yikanip saplari kesildikten sonra 2
5-3 cm
uzunlu unda enine kesilir
Bu arada kiyma,tuz ve karabiber iyice yogrulur
Ceviz büyüklügünde parçalara ayrilir
Sislere bir patlican bir yuvarlanmis kiyma saplanir,elle biraz yassilastirilir
Domates ve biberler ayri ayri sislere saplanip orta harli ve alevsiz mangal atesinde çevrilerek pisirilir
Pisen patlicanlar sirasi bozulmadan düzgün bir sekilde tepsiye çekilir
Üzerine pismis olan domates ve biberler konur ve agzi kapatilarak ates üzerinde demlendirilir
5-10 dakika sonra servis yapilir
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul