06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tencere Kebabı
Malzemeler:
750 gr kuzu kuşbaşı et, 3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 4 adet iri patates, 1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış, tuz, karabiber
Yapılışı
Eti, soğanı ve yağı derin bir tencereye alın
Orta hararetli ateşte soğanlar sararıp etler de kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun
Sonra sulandırılmış salçayı veya domatesleri ilave edip tekrar 1-2 kez karıştırın
Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin
Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın Yağda hafif kızartın Kebabın inmesine 20 dakika kala etlerin üzerine koyup 1-2 defa kaynatın
Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin
İpucu: Salçayı ilave etmeden önce etlerin bıraktıkları suyu çektiğinden emin olun, böylece yemeğinizin suyu daha berrak olur Patatesleri kızartırken tam pişirmemeye dikkat edin, tencere eklendikten sonra pişeceklerini de hesaba katıp yarı pişmiş olmalarını sağlayın
|
|
|