Yalnız Mesajı Göster

Tencere Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tencere Kebabı



Malzemeler:

750 gr kuzu kuşbaşı et, 3 adet kuru soğan, 2 yemek kaşığı tereyağı veya zeytinyağı, 4 adet iri patates, 1 yemek kaşığı domates salçası veya 2 adet domates, kabuğu soyulmuş ve fındık büyüklüğünde doğranmış, tuz, karabiber
Yapılışı

Eti, soğanı ve yağı derin bir tencereye alın


Orta hararetli ateşte soğanlar sararıp etler de kendi bıraktıkları suyu çekene kadar kavurun


Sonra sulandırılmış salçayı veya domatesleri ilave edip tekrar 1-2 kez karıştırın


Etlerin üzerine çıkacak kadar kaynamış su ilave edip etler yumuşayana kadar pişirin


Patatesleri soyup kuşbaşı doğrayın Yağda hafif kızartın Kebabın inmesine 20 dakika kala etlerin üzerine koyup 1-2 defa kaynatın


Servis tabağına alıp maydanozlarla süsleyin


İpucu: Salçayı ilave etmeden önce etlerin bıraktıkları suyu çektiğinden emin olun, böylece yemeğinizin suyu daha berrak olur Patatesleri kızartırken tam pişirmemeye dikkat edin, tencere eklendikten sonra pişeceklerini de hesaba katıp yarı pişmiş olmalarını sağlayın

Alıntı Yaparak Cevapla