Yalnız Mesajı Göster

Sebzeli Rulo Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebzeli Rulo Köfte



Sebzeli Rulo Köfte Tarifi - Sebzeli Rulo Köfte Yapılışı - Sebzeli Rulo Köfte Nasıl Yapılır - Sebzeli Rulo Köfte Malzemeleri




İçindekiler:

500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma

3 çorba kaşığı tereyağı

2 adet büyük boy soğan

(ince kıyılmış)

2 adet küçük boy havuç

(küçük küp doğranmış)

1 adet kereviz sapı (ince kıyılmış)

1 çay kaşığı mercanköşk

1 çay kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)

300 ml piliç suyu

200 gr patates

(soyulmuş, iri doğranmış)

6 çorba kaşığı un

2 adet yumurta

60 gr ekmek kırığı

Sıvıyağ (kızartmak için)

Tuz, tane karabiber

(arzu edilen miktarda, dövülmüş)



Tarif:

• Tereyağından 2 çorba kaşığı ayırın Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin

• Karıştırmaya devam ederek, havuç ve kereviz sapını ekleyip, 2-3 dak pişirin

• Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dak daha pişirin

• Kısık ateşte ve hafifçe karıştırarak, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dak pişirin Ateşi yükseltin ve 5 dak daha pişirin Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin

• Patateslere üzerine çıkıncaya kadar su koyun Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin

• Patateslerin fazla suyunu süzün Kalan tereyağını ekleyip, çatalla püre kıvamına gelinceye kadar ezin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin

• Kıymalı harca patates püresini katın ve iyice karıştırın

• Alüminyum folyodan, iki katlı ve 25x30 cm ebatlarında parça hazırlayın Üzerine karışımı yerleştirin ve 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin Sıkıca sarın ve buzdolabında 45-60 dak dinlendirin Alüminyum folyoyu açıp, ruloyu keskin bir bıçakla 8 eşit parçaya kesin

• Her bir dilimi sırasıyla hafifçe unlayın Yumurta ve ekmek kırığına batırıp, her taraflarını kaplayın

• Yağı iyice kızdırıp, köfteleri katın ve altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün

• Arzu ettiğiniz sosla sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla