06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Sebzeli Rulo Köfte
Sebzeli Rulo Köfte Tarifi - Sebzeli Rulo Köfte Yapılışı - Sebzeli Rulo Köfte Nasıl Yapılır - Sebzeli Rulo Köfte Malzemeleri

İçindekiler:
500 gr Banvit Kırmızı Dana Kıyma
3 çorba kaşığı tereyağı
2 adet büyük boy soğan
(ince kıyılmış)
2 adet küçük boy havuç
(küçük küp doğranmış)
1 adet kereviz sapı (ince kıyılmış)
1 çay kaşığı mercanköşk
1 çay kaşığı adaçayı (ince kıyılmış)
300 ml piliç suyu
200 gr patates
(soyulmuş, iri doğranmış)
6 çorba kaşığı un
2 adet yumurta
60 gr ekmek kırığı
Sıvıyağ (kızartmak için)
Tuz, tane karabiber
(arzu edilen miktarda, dövülmüş)
Tarif:
• Tereyağından 2 çorba kaşığı ayırın Kalan tereyağını ısıtıp, soğanları katın Orta ateşte ve karıştırarak, soğanlar yumuşayıncaya kadar soteleyin
• Karıştırmaya devam ederek, havuç ve kereviz sapını ekleyip, 2-3 dak pişirin
• Kıyma, mercanköşk ve adaçayını katıp, 5 dak daha pişirin
• Kısık ateşte ve hafifçe karıştırarak, piliç suyu, tuz ve karabiberi ekleyip 10 dak pişirin Ateşi yükseltin ve 5 dak daha pişirin Ateşten alın ve soğuyuncaya kadar dinlendirin
• Patateslere üzerine çıkıncaya kadar su koyun Hızlı ateşte kaynama noktasına kadar ısıtın Ateşi kısın ve patatesler yumuşayıncaya kadar, yaklaşık 15-20 dak pişirin
• Patateslerin fazla suyunu süzün Kalan tereyağını ekleyip, çatalla püre kıvamına gelinceye kadar ezin ve soğuyuncaya kadar dinlendirin
• Kıymalı harca patates püresini katın ve iyice karıştırın
• Alüminyum folyodan, iki katlı ve 25x30 cm ebatlarında parça hazırlayın Üzerine karışımı yerleştirin ve 20 cm uzunluğunda rulo şekli verin Sıkıca sarın ve buzdolabında 45-60 dak dinlendirin Alüminyum folyoyu açıp, ruloyu keskin bir bıçakla 8 eşit parçaya kesin
• Her bir dilimi sırasıyla hafifçe unlayın Yumurta ve ekmek kırığına batırıp, her taraflarını kaplayın
• Yağı iyice kızdırıp, köfteleri katın ve altın sarısı renk alıncaya kadar, yaklaşık 3-4 dak pişirin Delikli kepçe ile kağıt havlu üzerine alıp, fazla yağlarını süzün
• Arzu ettiğiniz sosla sıcak servis yapın
|
|
|