Yalnız Mesajı Göster

Buğu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Buğu Kebabı



MALZEMELER:

1) 1 kg koyun kuşbaşı eti
2) 3 avuç arpacık soğan
3) 3-4 diş sarımsak
4) 2 kaşık yağ
5) 1 domates
6) 1 çay kaşığı karabiber
7) 2 defne yaprağı
8) Tuz

YAPILIŞI :

1 Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur
2 Su koymadan kapak kapatılır Hafif ateşte 1 saat pişirilir
3 Pilav ve salata ile servis yapılır

KISA BİLGİ :
1 Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir
2 Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur

Alıntı Yaparak Cevapla