Konu
:
Buğu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Buğu Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Buğu Kebabı
MALZEMELER:
1) 1 kg
koyun kuşbaşı eti
2) 3 avuç arpacık soğan
3) 3-4 diş sarımsak
4) 2 kaşık yağ
5) 1 domates
6) 1 çay kaşığı karabiber
7) 2 defne yaprağı
8) Tuz
YAPILIŞI :
1
Düdüklü tencereye et soğan, sarımsak, tuz, karabiber, kekik defne ve rendelenmiş domates ile yağ karışık konur
2
Su koymadan kapak kapatılır
Hafif ateşte 1 saat pişirilir
3
Pilav ve salata ile servis yapılır
KISA BİLGİ :
1
Düdüklü tencerede yemek pişirilirken suyu fazla b buharlaşmadığından az su ile pişirilmelidir
2
Düdüklü tencerede yemek pişirmek zamandan yakıttan tasarruf sağlar, bilhassa vitaminler daha az olur
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul