Konu
:
Samanyolu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Samanyolu Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Samanyolu Kebabı
Malzemeler
500 gr kuşbaşı kuzu eti
6 patates
1 yemek kaşığı margarin
1 diş sarmısak
500 gr yoğurt
1 çay bardağı sıvı yağ
1 çay kaşığı pulbiber
Tuz
Yapılışı
Patatesleri soyun ve rendeleyin
Süzgece koyup yıkayın ve süzülmeye bırakın
Daha sonra tavada sıvıyağda patatesleri kızartın
Patatesleri tuzlayıp, pembeleşinceye kadar kızartın
Diğer tarafta bir tencereye 1 yemek kaşığı margarini alın
Kuşbaşı eti tuzlayın ve eriyen yağa ekleyip, iyice kavurun
Daha sonra sarmısağı biraz tuz ile dövüp yarım kilo yoğurtla karıştırın
Servis yapacağınız tabağa patatesleri yayın
Üzerine sarmısaklı yoğurdu kaşık yardımıyla dökün
Yoğurdun üzerine kavurduğunuz etleri bırakın
Son olarak bir tavada 1 kaşık sıvıyağ ile 1 çay kaşığı kırmızı biberi kızdırıp, etlerin üzerine gezdirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul