Yalnız Mesajı Göster

Ev Usulü İskender Oktay Usta

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ev Usulü İskender Oktay Usta



iskender kebap tarifi - iskender nasıl pişirilir - iskender kebap nasıl yapılırMalzemeler:


750 gr kuzu eti

4 yeşil biber

2 domates

1 kase yoğurt

Sosu için:

15 çorba kaşığı salça

1 çorba kaşığı sıvıyağ

1 tatlı kaşığı kekik

tuz

karabiber

su

1 çorba kaşığı tereyağı

Pidesi için:

4 su bardağı un

1 paket kuru maya

tuz

su


Yapılışı:


İlk önce pidesini hazırlayın Pidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alınÜzerine 1 paket kuru maya, tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin Hamuru bezelere ayırın Bezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verin


Fırın tepsisine yerleştirinÖnceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin Etleri yüksek ısıda tavada pişirin Pişen etleri ince olarak kesinPideler piştikten sonra küp olarak kesin Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın Üzerine 1 kase yoğurdu ilave edin



İskenderin sosu için tavaya salçayı, sıvıyağ, kekik, tuz, karabiber ve su ile bir sos elde edin Servis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökünÜzerine kesilmiş etleri alın Tavada biberleri ve domatesleri soteleyin Etlerin üzerine domates ve biberi ilave edinÜzerine tekrar sostan dökün Üzerine eritilmiş tereyağını dökün


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla