Konu
:
Ev Usulü İskender Oktay Usta
Yalnız Mesajı Göster
Ev Usulü İskender Oktay Usta
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ev Usulü İskender Oktay Usta
iskender kebap tarifi - iskender nasıl pişirilir - iskender kebap nasıl yapılırMalzemeler:
750 gr kuzu eti
4 yeşil biber
2 domates
1 kase yoğurt
Sosu için:
1
5 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 tatlı kaşığı kekik
tuz
karabiber
su
1 çorba kaşığı tereyağı
Pidesi için:
4 su bardağı un
1 paket kuru maya
tuz
su
Yapılışı:
İlk önce pidesini hazırlayın
Pidesi için karıştırma kabına 4 su bardağu unu alın
Üzerine 1 paket kuru maya, tuz ve ılık su ilave ederek kulak memesi kıvamında bir hamur elde edin
Hamuru bezelere ayırın
Bezeleri elinizle açın ve tırnak pidesi şeklini verin
Fırın tepsisine yerleştirin
Önceden ısıtılmış 180 derecelik fırında pişirin
Etleri yüksek ısıda tavada pişirin
Pişen etleri ince olarak kesin
Pideler piştikten sonra küp olarak kesin
Servis tabağına küp kesilmiş pideleri alın
Üzerine 1 kase yoğurdu ilave edin
İskenderin sosu için tavaya salçayı, sıvıyağ, kekik, tuz, karabiber ve su ile bir sos elde edin
Servis tabağındaki yoğurdun üzerine sostan bir miktar dökün
Üzerine kesilmiş etleri alın
Tavada biberleri ve domatesleri soteleyin
Etlerin üzerine domates ve biberi ilave edin
Üzerine tekrar sostan dökün
Üzerine eritilmiş tereyağını dökün
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul