Yalnız Mesajı Göster

Çanak Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Çanak Kebabı



çanak kebabı nasıl yapılır - güveçte kuzu kebabı - kuzu kebabı nasıl yapılırMalzemeler:


1000 gram kuzu eti

100 gram tereyağı ya da margarin (5 çorba kaşığı)

2 adet kırmızı biber

600 gram sarı patates (5 büyük)

3 demet dereotu

300 gram kuru soğan (3 büyük)

1,5 kahve fincanı su

3 demet taze soğan

Tuz

Karabiber

3 demet taze sarmısak

1 büyük yağ kâğıdı

300 gram domates ( 2 büyük) ya da 1/2 kahve fincanı tuzsuz domates salçası

Tarifi:


Büyük ve yayvanca bir güvece; sırasiyle kemikli olarak yumurta büyüklüğünde parçalara doğranmış 1000 gram kuzu eti, halkalara doğranmış 3 büyük baş soğan, yarımşar parmak uzunluğunda kesilmiş 3'er demet taze soğan ve sarmısak, soyulmuş ve dörde bölünmüş küçükcelerinden 600 gram sarı patates, küçük parçalara doğranmış 2 büyük domates ya da yarım kahve fincanı su içinde eritilmiş yarım kahve fincanı tuzsuz domates salçası, 2 kırmızı biber, 2 silme çorba kaşığı tereyağı ya da margarin, kıyılmış 3 demet dereotu, 1 çorba kaşığı tuz, 1 kahve kaşığı karabiber ile bir buçuk kahve fincanı da su ilâve ettikten sonra, üstüne; güveci iyice kaplıyabilecek büyüklükte 1 yağ kâğıdı örtmeli, kâğıdın üstüne de güvecin kapağını sıkıca kapatmalıdır


Güvecin istiflenmesi sona erince; bunu orta kuvvetteki fırına sürerek, etler iyice yumuşak bir hal alıncaya kadar iki - iki buçuk saat arasında pişirmeli ve güveci bir tabağa oturtmak suretiyle servis yapmalıdır



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla