Yalnız Mesajı Göster

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı



Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Tarifi - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Kekikli Soğanlı Kuzu Kebabı Pişirme Süresi

Malzemeler :

Kuzu kuşbaşı 500 Gr

Komili Riviera zeytinyağı 6 Yemek Kaşığı

Çarliston biber 4 Adet

Sivribiber 4 Adet

Domater 3 Adet

Arpacık soğan 20 Adet

Un 1 Yemek Kaşığı

Salça 1 Yemek Kaşığı

Kekik 1 Yemek Kaşığı

Kırmızıbiber 1 Tatlı Kaşığı

Tuz - karabiber

Su 2 Su Bardağı


YAPILIŞI:

1- Kabuğu soyulmuş 2 adet domatesi küp küp doğrayınız

2-Çarliston ve sivribiberleri ayıklayıp - doğrayınız Yapraklarını yerleştirin

3- 4 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı bir tencerede kızdırıp etleri kavurunuz

4- Etler rengini alıp - suyunu çekince - soğanları ekleyip - pembeleşinceye kadar kavurunuz

5- Doğranmış biberleri ekleyip - sote ediniz

6- Un ve salçayı ekleyip - kokusu gidene kadar pişiriniz

7- Sıcak suyu - doğranmış domatesleri - kırmızıbiberi - kekiğinin yarısını - tuz ve karabiberi ekleyip - etler yumuşayıncaya kadar kaynatınız

8- Kalan 1 adet domatesi dilimleyiniz

9- Bir tavada 2 yemek kaşığı Komili Riviera zeytinyağı kızdırıp - domates dilimlerini ve kekiğin kalan yarısını birlikte sote ediniz

10- Servis tabağına aldığınız kekikli soğanlı kuzu kebabını - kızarmış kekikli domatesler ile süsleyip sıcak olarak servis ediniz

Alıntı Yaparak Cevapla