Yalnız Mesajı Göster

Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı



Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Tarifi - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Yapılışı - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır - Yufkada Mantarlı Kuzu Kebabı Malzemeleri

Malzemeler:

1 kilo kuzu kuşbaşı

4 adet yufka

300 gram mantar

4 diş sarımsak

2 çorba kaşığı sıvı yağ

Yarım demet maydanoz

1 adet kuru soğan

2 adet orta boy domates

1 çorba kaşığı domates salçası

Yarım su bardağı su

1 adet yumurta sarısı

Yeteri kadar tuz karabiber

Sos için:

1 çorba kaşığı domates salçası

3 adet domates

1 çorba kaşığı sıvı yağ

2-3 dal maydanoz

Yeteri kadar tuz karabiber


Hazırlanışı:

Bir kaşık sıvı yağı tavada ısıtıp küçük küp doğranmış soğan ve sarımsağı sote edin Küçük dilimlenmiş mantarı ve kuzu kuşbaşı ekleyip suyunu çekene kadar kavurun Küp doğranmış domates salça, domates, kıyılmış maydanoz, yarım bardak sıcak su, tuz ve karabiber ilave edip etler yumuşayıncaya kadar pişirin Yufkalardan ikisini arasına yağ sürerek üst üste yayın Diğer iki yufkaya da aynı işlemi uygulayıp yufkaları dörde kesin Ortalarına etli malzemeyi paylaştırın Paket şeklinde yapın Her yufka paketinin üst kısmının ortasına artı şeklinde bıçakla kesip uçlarını dışa doğru kıvırın Yağlanmış fırın tepsisine dizin Yumurta sarısı sürün 180 derecedeki fırında kızarıncaya kadar pişirin Domatesli sos için: Küp doğranmış domates, kıyılmış maydanoz, salça, sıvı yağ, tuz ve karabiberi tavada sos kıvamında pişirin Yufkalı kebabı servis tabağına alıp domates sosu ile sıcak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla