Konu
:
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı
Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri
Malzeme
1 kg
kuzu kuşbaşı
2 baş soğan
100 gr
Bizim Margarin
3 adet sivri veya dolma biber
2 adet havuç
1 çay bardağı un
1 bağ maydanoz kökü
1 çay bardağı domates salçası
4 adet taze domates
Tuz
5 su bardağı su
1 adet kereviz
4 diş sarımsak
2 adet ayva
Hazırlanışı
• Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın
• Eti içine atıp karıştırın
Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın
• Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın
Üstünde oluşan köpüğü alın
• Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin
• Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın
• Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın
• Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin
Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın
• Geride kalan sosu üzerine süzdürün
Lezzetini kontrol edip, servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul