Yalnız Mesajı Göster

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Ayvalı Kuzu Tas Kebabı



Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Tarifi - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Yapılışı - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Ayvalı Kuzu Tas Kebabı Malzemeleri




Malzeme

1 kg kuzu kuşbaşı

2 baş soğan

100 gr Bizim Margarin

3 adet sivri veya dolma biber

2 adet havuç

1 çay bardağı un

1 bağ maydanoz kökü

1 çay bardağı domates salçası

4 adet taze domates

Tuz

5 su bardağı su

1 adet kereviz

4 diş sarımsak

2 adet ayva


Hazırlanışı

• Tencerenin içine Bizim Margarin ve soğanı koyup, kuvvetli ateşte kızdırın

• Eti içine atıp karıştırın Etler suyunu çekince önce unu ve domates salçasını, birkaç karışım sonra da domatesleri ilave edip, iyice karıştırın

• Üzerini kapatacak kadar su koyup kaynamaya bırakın Üstünde oluşan köpüğü alın

• Diğer malzemeyi de koyup, kısık ateşte ½ saat pişirin

• Kevgirle etleri çıkarıp, başka bir kaba ayırın

• Ayvaları soyup ayıkladıktan sonra parmak gibi doğrayın

• Az yağ konulmuş tavanın içinde, ayvaları karıştırarak sote edin Hazırladığınız etin içine koyup karıştırın

• Geride kalan sosu üzerine süzdürün Lezzetini kontrol edip, servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla