06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Kuzu Talaş Kebabı
Kuzu Talaş Kebabı Tarifi - Kuzu Talaş Kebabı Yapılışı - Kuzu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Kuzu Talaş Kebabı Malzemeleri
Malzeme
- 8 adet milföy hamuru
- Harcı İçin:
- 2 yemek kaşığı Sana Kase
- 500 g kuzu kuşbaşı
- 1 adet kuru soğan
- 2 adet çarliston biber
- 1 su bardağı bezelye
- 3 diş sarımsak
- 1 tatlı kaşığı kekik
- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber
- Tuz ve karabiber
- Sosu İçin:
- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour
- 1 yemek kaşığı salça
- 2 adet domates
- 2 su bardağı et suyu
- 1 tatlı kaşığı şeker
- Tuz ve karabiber
Hazırlanışı
Kuru soğanı piyazlık doğrayın
Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız
Sarımsakları kıyınız
Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız
Harcı için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler renk alıncaya kadar kavurun
Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun
Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış çarliston biberleri, kekiği, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi, ilave edip, bir taşım pişirin
Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun
Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, 5 dak tezgahta yumuşatın
İçine soğumuş harçtan koyup, talaş böreği gibi sarın
Hamurları Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin
Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, susam serpin
Talaş kebaplarını önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kabarıp, üzerleri kızarana kadar 20?25 dak pişirin
Kebaplar fırında pişerken, sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edin
Salça kavrulup, kokusu çıkıncaya kadar kavurun
Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte bir taşım kaynatın
Servis tabağına ilk önce az sostan döküp, üzerlerine talaş kebaplarını dizin
Kalan sosu talaş kebaplarının üzerine döküp, arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edin
|
|
|