Yalnız Mesajı Göster

Kuzu Talaş Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuzu Talaş Kebabı



Kuzu Talaş Kebabı Tarifi - Kuzu Talaş Kebabı Yapılışı - Kuzu Talaş Kebabı Nasıl Yapılır - Kuzu Talaş Kebabı Malzemeleri

Malzeme

- 8 adet milföy hamuru

- Harcı İçin:

- 2 yemek kaşığı Sana Kase

- 500 g kuzu kuşbaşı

- 1 adet kuru soğan

- 2 adet çarliston biber

- 1 su bardağı bezelye

- 3 diş sarımsak

- 1 tatlı kaşığı kekik

- 1 tatlı kaşığı kırmızı pul biber

- Tuz ve karabiber

- Sosu İçin:

- 2 yemek kaşığı Sana Crème Bonjour

- 1 yemek kaşığı salça

- 2 adet domates

- 2 su bardağı et suyu

- 1 tatlı kaşığı şeker

- Tuz ve karabiber


Hazırlanışı

Kuru soğanı piyazlık doğrayın

Çarliston biberlerin tohumlarını çıkarıp, ince ince kıyınız

Sarımsakları kıyınız

Domateslerin kabuklarını soyup, küp küp doğrayınız

Harcı için yayvan bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine kuzu kuşbaşıları ilave edip, etler renk alıncaya kadar kavurun

Etler renk alınca içine piyazlık doğranmış soğanları ve kıyılmış sarımsakları ilave edip, soğanlar pembeleşinceye kadar kavurun

Soğanlar pembeleşince içine kıyılmış çarliston biberleri, kekiği, kırmızı pul biberi tuz ve karabiberi, ilave edip, bir taşım pişirin

Pişen harcı soğuması için yayvan bir tabağa alıp, soğutun

Milföy hamurlarını dolaptan çıkarıp, 5 dak tezgahta yumuşatın

İçine soğumuş harçtan koyup, talaş böreği gibi sarın

Hamurları Sıvı Sana ile yağladığınız tepsiye dizin

Üzerlerine bir fırça yardımı ile yumurta sarısı sürüp, susam serpin

Talaş kebaplarını önceden 200 derecede ısıttığınız fırında kabarıp, üzerleri kızarana kadar 20?25 dak pişirin

Kebaplar fırında pişerken, sosu için küçük bir tencerede Sana Crème Bonjour?u kızdırıp, içine salçayı ilave edin

Salça kavrulup, kokusu çıkıncaya kadar kavurun

Daha sonra içine doğranmış domatesleri, şekeri, et suyunu, tuz ve karabiberi ilave edip, iyice karıştırdıktan sonra orta ateşte bir taşım kaynatın

Servis tabağına ilk önce az sostan döküp, üzerlerine talaş kebaplarını dizin

Kalan sosu talaş kebaplarının üzerine döküp, arzuya göre sarımsaklı yoğurt ile sıcak olarak servis edin

Alıntı Yaparak Cevapla