Konu
:
Kuzu Kağıt Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Kuzu Kağıt Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kuzu Kağıt Kebabı
Kuzu Kağıt Kebabı Tarifi - Kuzu Kağıt Kebabı Yapılışı - Kuzu Kağıt Kebabı Nasıl Yapılır - Kuzu Kağıt Kebabı Malzemeleri
Kullanılacak malzeme:
1 kilo but tarafından kuzu eti,
2 iri domates,
2 baş soğan,
10 - 15 tatlı yeşil biber,
2 demet dereotu,
yeteri kadar tuz, karabiber ve tarçın,
3 tabaka yağ kâğıdı
yapımı: Soğanları kıyarcasına ince doğramalı
Kuzu etini kuşbaşı iriliğinde parçalara kesmeli
Sivri yeşil biberleri kıyı-hrcasına ince doğramalı
Domateslerin kabuklarını soyup çekirdeklerini çıkardıktan sonra küçük parçalara doğramalı
Dereotu
nu temizleyip yıkadıktan sonra kıyarcasına ince doğramalı
Yağ kâğıdını oniki parçaya bölmeli
Sonra bu kâğıtlardan altı tanesini aralıklı olarak yan yana dizmeli
Öbür altı parçayı da bunların üstlerine yerleştirmeli
Böylece ikişer tabaka olarak hazırlanacak kâğıtlara önce soğanları eşit biçimde bölerek koymalı
Yayılarak konacak soğanların üstlerine sırasıyle ve gene eşit biçimde yeşil biberleri, eti ve domatesleri koymalı
Tuzunun ve biberini serptikten sonra en üste de dereotunu serpmeli
Her kâğıdı üste katlayarak paketlemeli ve açılmamaları için sicimle bağlamalı
Paketleri bir fırın tepsisine yerleştirmeli
Tepsinin içine bir kahve fincanı su koyduktan paketleri de suyla hafifçe ıslattıktan sonra tepsiyi orta ısılı bir fırına sürmeli ve burada 2-2 1/2 saat bırakarak etleri ptşirmeli
Etler pişince bunları sicimleri çıkarılmış paketleriyle tabaklara koyup kapalı olarak servis yapmalı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul