Yalnız Mesajı Göster

Mersin Tantuni

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mersin Tantuni





Malzemeler:


2 adet lavaş ekmeği

2 adet soğan

1/2 demet maydanoz

1 çorba kaşığı somak

250 gr sotelik doğranmış kuşbaşı et

1 kaşık tereyağı

Tuz

Karabiber

Kırmızıbiber

Yapılışı:


Tencereye yağ koyup ısıttıktan sonra etleri ilave edin ve kavurun

Etler suyunu bırakıp tekrar çekince 1 su bardağı su ilave edin Kısık ateşte suyunu çekinceye kadar pişirin


Soğanı piyazlık doğrayıp tuzla ovun Yıkayıp sıktıktan sonra içine küçük doğranmış domates, maydonoz, sumak ve kırmızı biber koyup harmanlayın


Lavaş ekmeğini ikiye bölün Bir kenarına pişirdiğiniz eti ve üzerine de soğanlı harcı koyun Rulo şeklinde sarıp ayranla servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla