06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Patatesli Kebap
Patatesli kebap tarifi - Patatesli kebap yapilisi

Patates ve etin muhteşem uyumu, sofranıza sade bir şıklık getirirken, damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak
Malzemeler:
5 adet dana bonfile
8 yemek kaşığı zeytinyağı
2 adet orta boy kuru soğan
3 adet çarliston biber
2 adet orta boy domates
4 adet orta boy patates
1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı:
1- Yarım santimden daha ince olacak şekilde dövülmüş olan bonfilelerin üzerine tuz ve karabiber serperek, üst üste yerleştirin Derin dondurucuda 1 gece boyunca bekletin
2- Donmuş etleri ertesi gün dolaptan çıkarın, eridikten sonra keskin bir bıçakla, parmak kalınlığında ince uzun doğrayın
3- Zeytinyağını tavada kızdırıp bonfileleri ekleyin 4-5 dakika kavurun
4- Üzerine halkalar halinde doğranmış soğanları, aynı şekilde kesilmiş biberleri ilave edin 7-8 dakika karıştırarak kavurun
5- Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın Etlerin üzerine ilave edin ve 5 dakika çevirin
6- Etler yumuşayınca ocaktan alıp, üzerine tuz, karabiber serpin
7- Patatesleri haşlayıp soyun Halka şeklinde doğrayarak servis tabağına dizin Üzerine kavrulmuş karışımı ekleyin Dilerseniz, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek de servise sunabilirsiniz
Afiyet olsun!
|
|
|