Yalnız Mesajı Göster

Patatesli Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Patatesli Kebap



Patatesli kebap tarifi - Patatesli kebap yapilisi


Patates ve etin muhteşem uyumu, sofranıza sade bir şıklık getirirken, damağınızda eşsiz bir lezzet bırakacak

Malzemeler:

5 adet dana bonfile

8 yemek kaşığı zeytinyağı

2 adet orta boy kuru soğan

3 adet çarliston biber

2 adet orta boy domates

4 adet orta boy patates

1 çay kaşığı tuz, karabiber
Hazırlanışı:

1- Yarım santimden daha ince olacak şekilde dövülmüş olan bonfilelerin üzerine tuz ve karabiber serperek, üst üste yerleştirin Derin dondurucuda 1 gece boyunca bekletin

2- Donmuş etleri ertesi gün dolaptan çıkarın, eridikten sonra keskin bir bıçakla, parmak kalınlığında ince uzun doğrayın

3- Zeytinyağını tavada kızdırıp bonfileleri ekleyin 4-5 dakika kavurun

4- Üzerine halkalar halinde doğranmış soğanları, aynı şekilde kesilmiş biberleri ilave edin 7-8 dakika karıştırarak kavurun

5- Domatesleri soyup, küp şeklinde doğrayın Etlerin üzerine ilave edin ve 5 dakika çevirin

6- Etler yumuşayınca ocaktan alıp, üzerine tuz, karabiber serpin

7- Patatesleri haşlayıp soyun Halka şeklinde doğrayarak servis tabağına dizin Üzerine kavrulmuş karışımı ekleyin Dilerseniz, üstüne sarımsaklı yoğurt gezdirerek de servise sunabilirsiniz

Afiyet olsun!

Alıntı Yaparak Cevapla