Konu
:
Davut Paşa Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Davut Paşa Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Davut Paşa Köftesi
Malzemeler
500 gr kıyma (kuzu)
3 dilim ekmek içi
2 çorba kaşığı salça
1 çorba kaşığı tereyağı
1 demet maydanoz
2 diş sarmısak
1 fincan sıvı yağ
2 soğan
3 domates
Tuz, karabiber
Kekik
yapılışı
Yemeğin domates sosunu hazırlamak için soğanı soyup doğrayın
Domatesi yıkadıktan sonra dilimleyin
Bir tencerede soğanları tereyağıyla pembeleşene kadar kavurun, domates ve salça ilave edin
Bir dakika kavurduktan sonra, 80 cl
(dört su bardağı) su koyup tuz, karabiber ve sarmısak ilave edin ve karıştırın
Hafif ateşte 20-25 dakika kaynatın
Sosu, mikser yardımıyla ezdikten sonra süzgeçten geçirin
Sosun koyuluğu çorba kıvamında olmalıdır
Bayat ekmek içini suda ıslattıktan sonra avucunuzun içinde sıkarak fazla suyunu alın ve kıymaya ilave edin
Maydanozu temizledikten sonra incecik kıyıp kıymaya katın
Soğanı rendeden geçirip kıymaya ekleyin
Tuz, karabiber ve kekik de ilave ettikten sonra kıymayı yoğurun
Yarım ceviz büyüklüğünde parçalara ayırarak top şeklinde küçük köfteler yapın
Bir tavaya sıvı yağ koyup iyice kızdırın
Köfteleri kızartıp domates sosun içine atın ve bir taşım kaynatın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul