Konu
:
Örtülü Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Örtülü Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Örtülü Kebap
MALZEMELER
5 su bardağı pişmiş et (sosu ile beraber)
3/4 su bardağı soğuk patates püresi
1/4 su bardağı süt (ya da su)
2 çay kaşığı kabartma tozu
1/2 yanm çay kaşığı tuz
1/3 su bardağı margarin
1
5 su bardağı un
HAZIRLANIŞI
Fırını yüksek derecede ısıtın
Un, kabartma tozu ve tuzu karıştırın
Margarini bezelye iriliğinde doğrayın, patates püresi ile karıştırıp, karışıma katın
Buna su veya süt ilave edip, karıştırın
Hafif unlanmış bir tahta üzerinde hamuru yaklaşık 1
5 cm kalınlığında açın
Hamurun çapının eti koyacağınız kasenin ağzını örtecek kadar geniş olmasına dikkat edin
Buharın çıkabilmesi için hamurun üzerinde birkaç ufak delik açın
Eti ısıtıp kaseye boşaltın
Üzerine önceden açtığınız, patatesli hamuru örtün
20-25 dakika fırında pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul