Konu
:
Harput Köftesi
Yalnız Mesajı Göster
Harput Köftesi
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Harput Köftesi
Malzemesi
2 su bardağı köftelik ince bulgur
500 gr az yağlı kıyma
2 soğan
1 demet maydanoz
1 çay kaşığı toz kırmızıbiber
yarım çay kaşığı karabiber
1 tatlı kaşığı kuru reyhan
1 tatlı kaşığı tuz
Sos için:
2 çorba kaşığı tereyağ
1 çorba kaşığı domates salçası
1 çorba kaşığı biber salçası
5 su bardağı su
yapılışı
1
Soğanlar ve maydanozu temizleyip kıyın
Maydanozun 2 çorba kaşığı kadarını ayırıp kalanı soğanla birlikte çukur bir kaba alın
Kırmızıbiber, reyhan, tuz ve karabiberi ekleyip elinizle ovun
Kıymayı soğanlı karışıma azar azar ilave edip yoğurun
Bulguru ekleyip 10 dakika daha yoğurun
Üzerine nemli bir bezle örtüp 10 dakika bekletin
2
Köfte harcından ceviz büyüklüğünde parçalar koparıp elinizde yuvarlayarak şekil verin
Her köftenin ortasını parmağınızın ucuyla bastırarak çukurlaştırın
3
Sos için, tereyağını tencerede eritin
Domates ve biber salçalarını ekleyin
1-2 dakika kavurup suyu ilave edin
Su kaynayınca köfteleri yavaş yavaş ilave edin
Kısık ateşte 15 dakika kadar pişirin
Servis tabaklarına paylaştırıp üzerlerini kıyılmış maydanozla süsleyin
Sıcak olarak servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul