Yalnız Mesajı Göster

Yanardağ Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Yanardağ Kebabı



Malzemeler

Yarım kg kıyma (köfteİik orta yag)

1 baş soğan (rende)

1 yemek kaşığı süt

Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon

2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)

1 adet yumurta akı

2 adet tırnakİı pide

3 adet orta boy patates

2 adet doğranmış domates

1 dïş sarımsak

1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)

1 yemek kaşığı tereyağı

1 tatlı kaşığı kırmızı biber

Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ

Yapılışı


Pideleri fırında ısıtın Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın Pideleri servis tabağına yerleştirin Üzerine kızdırdığınız yağı dökün Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın

Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun Köfteleri koyun Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun

Alıntı Yaparak Cevapla