Konu
:
Yanardağ Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Yanardağ Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Yanardağ Kebabı
Malzemeler
Yarım kg kıyma (köfteİik orta yag)
1 baş soğan (rende)
1 yemek kaşığı süt
Yeteri kadar tuz, karabiber, köfte baharı, kimyon
2-3 dilim bayat ekmek için (ufalanmış)
1 adet yumurta akı
2 adet tırnakİı pide
3 adet orta boy patates
2 adet doğranmış domates
1 dïş sarımsak
1 su bardağı yoğurt (suyu süzüİmüş)
1 yemek kaşığı tereyağı
1 tatlı kaşığı kırmızı biber
Kızartmak için: 1 su bardagı sıvı yağ
Yapılışı
Pideleri fırında ısıtın
Kızarmaya yüz tutunca kırmızı biberi tereyağda kızdırın
Pideleri servis tabağına yerleştirin
Üzerine kızdırdığınız yağı dökün
Köfteleri hazırlayıp kızgın yağda kızartın
Önce patatesİeri kızartıp servis tabağına üst üste geİecek şekiİde koyun
Köfteleri koyun
Üzerine çırpıİmış yoğurt koyun
Domates ile yağı sarımsağı ateşte öldürün
En üstüne aİacalı şekilde iİave edip sıcak olarak servise sunun
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul