Yalnız Mesajı Göster

Kuru Köfte 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kuru Köfte 2



Kuru Köfte Tarifi - Kuru Köfte Nasıl Yapılır - Kuru Köfte Malzemeleri





Malzemeler

• 150 g (1 orta boy) soğan

• 600 g az yağlı koyun kıyması

• 5 dilim tost ekmeği

• 3 yumurta

• tuz

• taze çekilmiş karabiber

• kimyon

• 100 g (6 2/3 çorba k) Sana

• 125 g (1 su bardağı) un


Yapılışı:


Ön Hazırlık :

Kuru köfte için bir kapta az yağlı koyun kıyması, rendelenmiş soğan,ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, yumurta,tuz,karabiber ve kimyonu iyice yoğurarak karıştırınKöfte hamurunu serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirdikten sonra,parmak biçiminde parçalar halinde yuvarlayınFazla yağını çekmesi için,köfteleri tavadan çıkarıp bir kağıt havlu üzerine alınSana’yı bir tavada kızdırıp,unlanmış kuru köfteleri kızgın yağda altüst ederek pişirin


HAZIRLANIŞI:


Ön hazırlık olarak soğanı büyükçe bir kabın içine rendeleyinUnu eleyinSoğan rendesinin bulunduğu kabın içine kıymayı koyunEkmeği ıslatıp,iyice sıktıktan sonra ufalayın ve aynı kaba katın Kanşıma yumurtalan ilave edinTuz,karabiber, kimyonla lezzetlendirinMalzemenin tümünü iyice yoğurarak karıştırınÜzerini örtüp,serin bir yerde en az 15-20 dakika dinlendirinKöfte hamurunu dinlendirdikten sonra elinizle parmak gibi yuvarlayınSana’yı bir tavada orta ateşte eritin Yağ kızınca köfteleri elenmiş una bulayıp,kızgın yağda,her tarafının eşit pişmesi için zaman zaman karıştırarak 4-5 dakika kızartınKöfteleri yağlarını süzdürerek tavadan alınKağıt havlu üzerinde yağlarını iyice süzdürdükten sonra bir servis tabağına aktarınKuru köfteleri,dilediğiniz garnitür ile soğuk veya dilerseniz sıcak olarak servis yapın


4— Kuru köfte hamuru küçük küçük yuvarlanıp kızartılara,üzerine birer kürdan saplanırsa soğuk büfe için bir çeşni olur

Alıntı Yaparak Cevapla