06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Enginar Köftesi
MALZEMELER
6 adet enginar
3 adet yumurta
50 gr kaşar peyniri
1 demet maydanoz
1 su bardağı un
1 su bardağı galeta unu
1 adet limon
1 adet yumurta, rendelenmiş
1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:
2 5 su bardağı süt
2 çorba kaşığı tereyağı
1 5 çay bardağı un
Karabiber, tuz, yenibahar
YAPILIŞI:
Enginarları soyup limonlu suda bekletin 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün Ezip, püre haline getirin
Beşamel sos için tereyağını eritin Unu ekleyip 3 dakika kavurun Sütü ekleyip karıştırın Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın Kalan yumurtaları hafifçe çırpın Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın
|
|
|