Yalnız Mesajı Göster

Enginar Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Enginar Köftesi



MALZEMELER


6 adet enginar

3 adet yumurta

50 gr kaşar peyniri

1 demet maydanoz

1 su bardağı un

1 su bardağı galeta unu

1 adet limon

1 adet yumurta, rendelenmiş

1 su bardağı zeytinyağı
Beşamel sos için:

25 su bardağı süt

2 çorba kaşığı tereyağı

15 çay bardağı un

Karabiber, tuz, yenibahar
YAPILIŞI:

Enginarları soyup limonlu suda bekletin 4 su bardağı su ve 1 çorba kaşığı tuzu kaynatın Enginarları kaynar suda yumuşayana kadar haşlayın, süzün Ezip, püre haline getirin

Beşamel sos için tereyağını eritin Unu ekleyip 3 dakika kavurun Sütü ekleyip karıştırın Beşamel sosa, enginar püresi, kaşar peyniri, tuz, karabiberi ve maydanozu ekleyip karıştırın Karışımı yağlanmış tepsiye 1 cm kalınlığında yayıp soğumaya bırakın İstediğiniz şekilde köfteler hazırlayın Kalan yumurtaları hafifçe çırpın Enginar köftelerini sırasıyla una, yumurtaya ve galeta ununa bulayıp, zeytinyağında kızartıp, servis yapın



Alıntı Yaparak Cevapla