Konu
:
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Patlıcanlı Kürdan Kebabı
Malzemeler
5 adet patlıcan (kalınlarından)
Köfte İçin
1/2 kg
kıyma
2 dilim bayat ekmek içi
1 adet yumurta
2 - 3 diş sarımsak
1 adet soğan
Bir tutam maydanoz
1 çay kaşığı kimyon
1 çay kaşığı pul biber
1 çay kaşığı karabiber
Tuz
Salçalı Su İçin
1 yemek kaşığı salça
2 su bardağı su
1 tatlı kaşığı tuz
Yapılışı
Patlıcanları alaca soyun
1,5 cm
kalınlığında doğrayıp, acısının çıkması için tuzlu suda en az 1 saat bekletin
Ayrıca patlıcanı suda ne kadar çok bekletirseniz, kızartırken o kadar az yağ çeker
Patlıcanlar suda beklerken bir yandan da köfteyi hazırlayın
Köfteyi yoğuracağınız kaba kıymayı alın
Ufalanmış ekmek içini, rendelenmiş soğanı ve diğer malzemeleri de ekleyerek iyice yoğurun
Yemeği akşam yapacaksanız köfteyi sabahtan yoğurmanızı tavsiye ederim, bir süre beklediği için köfte daha lezzetli oluyor
Köfteyi şekillendirin
(2 dilim patlıcana 1 adet köfte düşecek şekilde ayarlayın)
Köfteleri kızartın
Biz hafif olduğu için teflon tavada yağ koymadan kendi yağıyla pişiriyoruz her zaman
Patlıcanlar da kızaracağı için ağır olmaması açısından bu yöntemi kullanmanızı öneririm
Sudaki patlıcanları süzün
Bol yağda pembeleşinceye kadar hafif kızartın
1 dilim patlıcan, 1 adte köfte ve üzerine tekrar 1 dilim patlıcan, üzerine de 1 dilim domates koyup üzerine kürdan batırarak köfteleri hazırlayın ve bir borcama dizin
Salçalı su için gerekli olan malzemeleri karıştırın ve tepsiye dizdiğiniz patlıcanlı köftelerin üzerine gezdirin
Fırında güzelce pişirin
Eğer daha çabuk pişmesini istiyorsanız, patlıcanlı köfteleri alüminyum ya da çelik tepsiye dizin
Salçalı suyunu da ekledikten sonra ocağı yakın ve tepsiyi ocağa oturtup 1 taşım kaynatın
Sonra da fırına verin
Böylece yemek hem daha çabuk pişer, hem de elektrik tasarrufu yapmış olursunuz
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul