Yalnız Mesajı Göster

Sebze Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Sebze Köftesi





Malzemeler :


2 adet havuç

1 adet kereviz

4-5 çiçek karnabahar

Yeteri kadar tuz, karabiber

1 yemek kaşığı margarin

1,5 yemek kaşığı un

2 su bardağı et suyu

1 bardak galeta unu

2 adet yumurta

1,5 su bardağı sıvı yağ (kızartmak için)



Tarifi:


Sebzeleri özelliklerine göre kabuklarını soyun, yıkayın Az suyla yumuşayıncaya kadar haşlayıp suyunu süzün


Diger tarafta yağla unu kavurun Üzerine soğuk et suyunu ekleyip karıştırma teliyle karıştırarak muhallebi kıvamında pişirin İçerisine tuz ve karabiber ilave edin Haşlanmış sebzeleri ezip hazırlanan unlu sosla karıştırın


Soğuyunca köfte şekli verin Önce yumurtaya sonra galeta ununa bulayın lsıtılmış yağda altı üstü pembeleşinceye kadar kızartın Servis tabağına alarak servïse sunun



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla