Konu
:
Sarımsak Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Sarımsak Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Sarımsak Kebabı
Malzemeler:
- 500 gr
yağlı kıyma
- 500 gr
taze baş sarımsak
- 1 kahve fincanı nar pekmezi
- karabiber ve tuz
Hazırlanışı:
Bir kaba kıymayı, biraz tuz ve karabiberi koyun ve az suyla yoğurun
Ceviz büyüklüğünde parçalar alarak yuvarlak köfteler yapın
Sarımsakların başlarını ayırmadan ortadan ikiye bölün
Şişe bir köfte bir sarımsak olacak şekilde dizin ve mangalda ya da ızgarada pişirin
Isıya dayanıklı bir kaba dizip, üzerine sulandırılmış nar pekmezi veya az su gezdirin
Ateşte 10 dakika ağzı kapalı olarak bekletin ve servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul