Konu
:
Ekmek Kasesinde Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Ekmek Kasesinde Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ekmek Kasesinde Kebap
Malzeme :
ekmeğin hamuru için:
* 4 su b
un
* 1 su b
tam buğday unu
* 1 tatlı k
karbonat
* 1 tatlı k
tuz
* aldığı kadar su
İç harcı için:
* 350 gr
kuzu eti
* 2 domates
* 2 biber
* 2 diş sarımsak
* 1 soğan
* 1 tutam maydonoz
* 1 kase sarımsaklı yoğurt
* zeytinyağı
HAZIRLANIŞI:
Karıştırma kabına un tuz karbonat alınarak alabildiği kadar su
ile ekmeğin hamuru hazırlanır
hazırlanan hamur 5 bezeye ayrılır
yuvarlanıp hafif bastırılarak küçük ekmekler yapılır
yağlanmış
tepsiye konup fırına verilir
bu arada iç harcı için; soğanlar sotelenir
etler de doğranarak eklenir
biraz sotelendikten sonra sarımsak
doğranmış domatesbiber ve maydanoz da eklenerek pişirilir
pişmiş olan ekmekler fırından çıkarılır
kabukları kesilip içi oyulur
pişmiş olan harç ekmeklerin içine doldurulur
üzerine sarımsaklı yoğurt
dökülerek servis yapılır
ekmeğin kalan iç kısmı da bir tabağa alınır
üzerine iç harç ve sarımsaklı yoğurt dökülerek servis yapılır
Afiyet Olsun
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul