Yalnız Mesajı Göster

Garibaldi Köftesi

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Garibaldi Köftesi



MALZEMELER

2 su bardağı lor peyniri

2 adet yumurta

2 dilim bayat ekmek (kabukları çıkarılmış, elde iyice ufalanmış olacak)

1 çay kaşığı tuz

1 çay kaşığı karabiber

Kızartmak için:

1 çay bardağı sıvıyağı

1 su bardağı galeta unu


Üzerine süslemek için:

Yarım demet çok ince kıyılmış maydanoz




HAZIRLANIŞI

Önce derin bir karıştırma kabının içinde lor peyniri, yumurta, ekmek, tuz ve karabiberi karıştırarak iyice yoğuralım

Sonra da bilye büyüklüğünde yani 1 cm çapında yuvarlak misket köfteler hazırlayalım


Bir tavaya koyulan sıvıyağı kızınca, galeta ununa iyice bulanmış peynir köfteleri, altın sarısı renk alıncaya kadar kızartalım

Delikli kepçeyle yağdan süzdürerek alınan köfteleri bir servis tabağına dizelim

Öte yandan sos için ufak bir tavaya zeytinyağı koyup, sarmısakları 1 dakika kadar kavuralım Domates püresi, nane ve tuz ekleyerek lezzetlendirdiğimiz sosu 3-4 dakika kaynatalım ve sıcak olarak köftelerin üzerine gezdirelim En sonunda kıyılmış maydanozla süsleyerek servise sunalım





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla