Konu
:
Hamurlu Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Hamurlu Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Hamurlu Tas Kebabı
Hamurlu Tas Kebabı Tarifi - Hamurlu Tas Kebabı Yapılışı - Hamurlu Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Hamurlu Tas Kebabı Malzemeleri
1 kg
kuşbaşı koyun eti
1 çorba kaşığı sıvıyağ
1 çorba kaşığı salça
5 adet kuru soğan
2 adet defne yaprağı
1 adet karanfil
3-4 adet tane karabiber
Yarım demet maydanoz
2 diş sarımsak
2 adet domates
Kekik
Tuz
Karabiber
Su
HAMURU:
100 gr
yağ
1 çay bardağı kaşar rendesi
Tuz
Biraz buzlu su
Aldığı kadar un
1 öncelikle eti suya koyup 1 saat kadar bekletin
Kanı çıktıktan sonra süzün
2 Tencereye yağı ve yemeklik doğradığınız soğanı koyup kısık ateşte pembeleştirin
Etleri ilave edip renkleri dönünceye kadar kavurun
3 Daha sonra salçayı, rendelediğiniz domatesi, defne yaprağını, karanfili, tane karabiberleri ve kıydığınız maydanozu tencereye koyun
Etlerin üzerini iki parmak geçecek kadar suyu da ilave ettikten sonra kısık ateşte tencerenin kapağını hiç açmadan 1
5 saat pişirin
4 Hazırladığınız tas kebabını sıcak olarak bir fırın kabına alın ve soğutun
Hamurunu hazırlayıp tepsi büyüklüğünde açın, etin tamamını kapatacak şekilde üstüne koyun
Üzerine hafif yumurta sarsı sürüp önceden ısıtılmış 170 derecelik fırında kızarana kadar pişirin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul