Yalnız Mesajı Göster

Piliç Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piliç Tas Kebabı



Piliç Tas Kebabı Tarifi - Piliç Tas Kebabı Yapılışı - Piliç Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Piliç Tas Kebabı Malzemeleri

1 adet yağlı piliç

1 tane sakız kabağı veya patlıcan

200 gr fasulye veya bamya

2 adet soğan

1 çay bardağı sıvıyağ

Karabiber

kırmızıbiber

Kimyon

Tuz


Piliç parçalara bölünüp bıçakla etleri kemiğinden ayrılıp kuşbaşı şeklinde doğranır

Soğanlar ince ince doğranır Kuşbaşı doğranmış piliç etine soğan, karabiber, kırmızıbiber, kimyon ve tuz ilave edilip iyice karıştırılıp ovulur

Bir iki saat bekletilip kanlı suyu çıkmışsa süzdürülür Etler tencereye boşaltılıp yağ ilave edilir Tencerenin üzeri alüminyum folyo kağıtla sıkıca kapatılıp kapağı da sıkıca kapatılır Çok kısık ateşte kendi suyuyla pişmeye bırakılır

Fasulyeler ayıklanıp iki parmak kalınlığında doğranır Sakız kabağı da doğranır Eğer patlıcan konacaksa küçük parçalara bölünür

Sebzeler tencereye ilave edilip kısık ateşte pişmeye bırakılır Etler ve sebzeler iyice yumuşayınca ateşten alınır Yanında pilavla servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla