Konu
:
Safranlı Kuzu Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Safranlı Kuzu Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Safranlı Kuzu Kebabı
Safranlı Kuzu Kebabı Tarifi - Safranlı Kuzu Kebabının Yapılışı - Safranlı Kuzu Kebabı Nasıl Yapılır
Malzemeler:
Kuzu filetosu
tereyağı
yoğurt
kişniş
pirinç,
üç çeşit dolma biber
kuru kekik, nane
toz safran
taze nane
terayağlı baharatlı sos
deniz tuzu
yarım limon
sarımsak
iran safranı
kakuli
Hazırlanışı:
Çukur bir kaba yoğurt konulur
Safran, sarımsak ve deniz tuzu ilave edilir
Normal tuz da olabilir
Toz safran konulup karıştırılır
İyice çırpılır
Yoğurt kendini bırakınca sıvıyağ ilave edilir
Etler elde edilen sosa batırılıp şişlere takılır
Izgarada 10 dakika pişirilir
Başka bir şişe kırmızı, sarı ve yeşil dolma biberler, kırmızı soğan ve en son mantarlar ve çeri domates takılır
Izgarada 10 dakika pişirilir
Üzerine safranlı tereyağı sürülmüş lavaş da ızgarada pişirilir
Kakuli ve safranlı pilav hazırlanışı: Tavaya tereyağı konulur
Arkasından haşlanmış pirinçler ilave edilir
Tat ve renk vermesi için safran konulur
Kakule baharat ilave edilir
Karıştırılır
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul