Konu
:
Özbek Pilavlı Tas Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Özbek Pilavlı Tas Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Özbek Pilavlı Tas Kebabı
Özbek Pilavlı Tas Kebabı Tarifi - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Yapılışı - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Özbek Pilavlı Tas Kebabı Malzemeleri
Malzeme:
400 gram dana veya kuzu kuşbaşı
6 adet arpacık soğan
1 adet havuç
1 tatlı kaşığı domates salçası
2 su bardağı Bizim Mutfak Baldo pirinç
6 su bardağı et suyu
1 çay bardağı Bizim Ayçiçek Yağı
1 tatlı kaşığı Teremyağ
yeteri kadar Tuz
2 su bardağı su
Baharat Kesesi İçin :
1 demet maydanoz sapı
Bir miktar Tane karabiber
Bir miktar kişniş
1 dilim portakalın kabuğu
1 diş sarımsak
Bir miktar Taze nane
Kuşbaşı etleri arpacık soğanlar, yarım çay bardağı sıvıyağ, salça ve su ile baharat kesesi ilave ederek 35-40 dakika kadar kısık ateşte pişirin
Ayrı bir tencerede pirinci 15 dakika kadar ılık suda 1 tatlı kaşığı tuz ile bekletin
Pirinçleri yıkayıp süzün
Havucu halka halka doğrayın
Tencereye kalan sıvıyağı ve Teremyağ’ı alın
Havuçları yağda ağır ateşte soteleyin
Pirinci tencereye ilave edin
Kavurduktan sonra et suyunu ilave edin ve ağır ateşte 20 dakika kadar pişirin
Pişen etleri pilavın üzerine ekleyerek servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul