Konu: Piti Kebabı
Yalnız Mesajı Göster

Piti Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Piti Kebabı



Piti Kebabı Tarifi - Piti Kebabı Nasıl Yapılır - Piti Kebabı Malzemeleri



Piti kebabı


Malzemeler

· 500 gr kuşbaşı koyun eti

· 1 su bardağı nohut

· 4 yufka

· Tuz-karabiber

Yapılışı


Nohutları akşamdan ıslatın Suyunu değiştirip iyice haşlayın ve süzün Nohutların kabuklarını soyup bir kâseye alın


Kuşbaşı etleri tuz ve karabiberle tatlandırıp bir tencereye alın Az su ilave ederek iyice pişirin Suyu azalırsa bir miktar daha su ekleyin


Yufkaları sac üzerinde kızartıp küçük parçalara ayırın ve bir tepsiye yayın Üzerine kalan et suyunu gezdirin Et ve nohudu harmanlayıp yufkaların üzerine yayın Servis tabaklarına paylaştırıp servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla