06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı
Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Malzemeleri
MALZEMELER
500 gr dana kuşbaşı
30 adet arpacık soğan
1 adet kesme şeker
1 tatlı kaşığı sirke
1 yemek kaşığı margarin
4 adet havuç
1 adet kırmızı biber
1 çay kaşığı biber salçası
Tuz
Karabiber
Etleri yıkayıp tencerede margarinle birlikte bir tencereye koyun
Et, suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavurun
Etler kavrulmaya başlayınca; soğan, havuç, sirke ve kesme şekeri ilave edip, 4—5 dakika daha kavurun
Salça, tuz, karabiber ve halka doğranmış kırmızı biberi ekleyin
Karışıma sıcak su ilave edip, kısık ateşte 90 dakika pişirin
Sirke, tas kebabının daha lezzetli olmasını sağladığı gibi, soğanların dağılmasını da engeller
Not: Kuşbaşı etleri, bir gece yoğurt ve zeytinyağı karışımında bekletirseniz, etler daha yumuşak olur
|
|
|