Yalnız Mesajı Göster

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Arpacık Soğanlı Tas Kebabı



Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Tarifi - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Yapılışı - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Nasıl Yapılır - Arpacık Soğanlı Tas Kebabı Malzemeleri

MALZEMELER

500 gr dana kuşbaşı

30 adet arpacık soğan

1 adet kesme şeker

1 tatlı kaşığı sirke

1 yemek kaşığı margarin

4 adet havuç

1 adet kırmızı biber

1 çay kaşığı biber salçası

Tuz

Karabiber


Etleri yıkayıp tencerede margarinle birlikte bir tencereye koyun

Et, suyunu bırakıp sonra da çekene kadar kavurun

Etler kavrulmaya başlayınca; soğan, havuç, sirke ve kesme şekeri ilave edip, 4—5 dakika daha kavurun

Salça, tuz, karabiber ve halka doğranmış kırmızı biberi ekleyin

Karışıma sıcak su ilave edip, kısık ateşte 90 dakika pişirin

Sirke, tas kebabının daha lezzetli olmasını sağladığı gibi, soğanların dağılmasını da engeller


Not: Kuşbaşı etleri, bir gece yoğurt ve zeytinyağı karışımında bekletirseniz, etler daha yumuşak olur

Alıntı Yaparak Cevapla