06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Oktay Usta Kuru Köfte Tarifi
kuru köfte nasıl yapılır - kuru köfte yapımıMALZEMELER:
500 gram kıyma,
1 baş soğan,
2 dilim bayat ekmek içi,
tuz,
karabiber,
maydanoz,
patates,
zeytinyağı,
su
YAPILIŞI:
Rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, karabiber, tuz, kıyılmış maydanoz kıymanın içine konur
Kıymanın içine rendelenmiş soğan, ıslatılıp ufalanmış ekmek içi, tuz, karabiber ve kıyılmış maydanoz konur
• Ortası “havuz’1 gibi açılır, yumurtalar kırılır
• İyice yoğrulur Sonra ortası ince, kenarları kalın olan “kayık” şekli verilir
• Ortasına haşlandıktan sonra dilimlenmiş havuç, uçlarına da yarımşar haşlanmış yumurta konur
• Sonra kenarları kapatılır, düzgün bir “rulo” yapılır Üstlerine yumurta akı sürülür
• Kapatılan tarafı alta gelmek üzere tepsiye konur Çeşitli yerlerine margarin konur
• Orta hararetli fırında 45 dakika pişirilir
• Dilimlenerek servis tabağına konur
• Kızartılmış patates dilimleriyle süslenip servis yapılır
alıntı
|
|
|