Konu
:
Tepsi Kebabı 1
Yalnız Mesajı Göster
Tepsi Kebabı 1
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Tepsi Kebabı 1
kebap tarifi - tepsi kebabı nasıl yapılır - tepsi kebabı tarifiMalzemeler:
750 gr kuşbaşı dana ve kuzu eti karışımı
2 adet kırmızı biber
4 diş sarımsak
1 yemek kaşığı salça
1 tutam maydanoz
4 adet orta boy patates
1 yemek kaşığı tereyağı
3 adet orta boy domates
Az miktar tuz
Az miktar kimyon
Karabiber
Pul biber
Zerdeçal
Kekik
Hazırlanışı:
Düz geniş bir tahta üzerinde kuşbaşı etler, çekirdekleri alınmış kırmızı biber, sarımsak ve maydanoz ile bir süre zırhlanarak iri çekilmiş kıyma hâline getirilir
Kıymaya baharat ve tuz da eklendikten sonra bir süre yoğrularak bazlama kalınlığına getirilir
Düz bir fırın tepsisine basılarak üzerine ince dilim doğranmış patates ve domatesler konulur
Derin bir kapta salça az miktar suyla çırpılarak kıymanın üzerinde gezdirilir
Tereyağı da konularak fırına sürülür ve ağır ateşte pişirilir
Yanında pirinç pilavı ile patates ve maydanoz yapraklarıyla süslenerek sıcak servis yapılır
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul