Yalnız Mesajı Göster

Tepsi Kebabı 2

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Tepsi Kebabı 2



tepsi kebabının yapılışı - tepsi kebabının tarifi - patlıcanlı tepsi kebabıMalzemeler:


1 kilo patlıcan

4 adet domates

3-4 sivribiber

500 gr yağlı kıyma

1 fincan sıvıyağ

2 adet soğan

Yarım demet maydanoz

Tuz

Pul biber


Hazırlanışı:


1- Patlıcanlar alaca §eklinde soyulup parmak kalınlığında halkalara doğranıp, tuzlu suya atılır

2- Soğanlar soyulup, rendelenir Kıymaya soğan, tuz, biber, doğranmış maydanoz konup yoğrulur Elle küçük yuvarlak köfteler yapılır

3- Patlıcan tuzlu sudan çıkartılıp, elle acı suyu sıkılır Tepsiye bir patlıcan bir köfte olmak üzere sıra sıra dizilir İstenirse araya domates dilimleri konur Biberler doğranıp patlıcanların aralanna sıkıştırılır

4- Domatesler rendelenir Tavaya yağ konup kızdırılıp, rendelenmiş domatesler konup pişirilir Tuz katıp domates sos haline gelince ateşten alınıp, patlıcanların üzerine yaydırılır

5- Tepsinin üzeri folyo kağıt ile kapatılıp, kızgın fırına verilip, pişirilir


alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla