06-28-2012
|
#1
|
Prof. Dr. Sinsi
|
Tepsi Kebabı 2
tepsi kebabının yapılışı - tepsi kebabının tarifi - patlıcanlı tepsi kebabıMalzemeler:
1 kilo patlıcan
4 adet domates
3-4 sivribiber
500 gr yağlı kıyma
1 fincan sıvıyağ
2 adet soğan
Yarım demet maydanoz
Tuz
Pul biber
Hazırlanışı:
1- Patlıcanlar alaca §eklinde soyulup parmak kalınlığında halkalara doğranıp, tuzlu suya atılır
2- Soğanlar soyulup, rendelenir Kıymaya soğan, tuz, biber, doğranmış maydanoz konup yoğrulur Elle küçük yuvarlak köfteler yapılır
3- Patlıcan tuzlu sudan çıkartılıp, elle acı suyu sıkılır Tepsiye bir patlıcan bir köfte olmak üzere sıra sıra dizilir İstenirse araya domates dilimleri konur Biberler doğranıp patlıcanların aralanna sıkıştırılır
4- Domatesler rendelenir Tavaya yağ konup kızdırılıp, rendelenmiş domatesler konup pişirilir Tuz katıp domates sos haline gelince ateşten alınıp, patlıcanların üzerine yaydırılır
5- Tepsinin üzeri folyo kağıt ile kapatılıp, kızgın fırına verilip, pişirilir
alıntı
|
|
|