Yalnız Mesajı Göster

Bayram Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Bayram Kebabı



kuzu bonfile ile yemek tarifi - et yemekleri - bayram kebabı nasıl yapılır

Bayram kebabı malzemeleri


12 arpacık soğan


500 gr kuzu bonfile


2 patates


1 havuç


2 kırmızıbiber


2 kereviz sapı


1 su bardağı dondurulmuş bezelye


Tuz

Bayram kebabı hazırlanışı


Soğanların kabuklarını soyup kuşbaşı şeklinde doğranmış etlerle birlikte kavurun

Kapağını kapatıp bıraktığı suyu çekmesini bekleyin

Sebzelerin kabuklarını soyup küp doğrayın

Sırayla patates, havuç, kereviz sapı ve kırmızıbiberi tencereye ilave edip kavurmaya devam edin

Dondurulmuş bezelyeleri ekleyin

Üzerlerini geçecek kadar sıcak su ilave edin

Tuzla tatlandırın

Sebzeler pişip, etler yumuşayıncaya kadar pişirip ocaktan alın

Sıcak servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla