Yalnız Mesajı Göster

Düdüklü Tencere Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Düdüklü Tencere Kebabı



Düdüklü Tencere Kebabı Tarifi - Düdüklü Tencere Kebabı Nasıl Yapılır - Düdüklü Tencere Kebabı Malzemeleri
Düdüklü Tencere Kebabı


Malzemeler:

500 gram kemiksiz ve orta yağlı kuşbaşı et,

2 adet kum soğan,

2 adet domates,

4 adet patates,

3 yemek kaşığı sıvıyağ,

2 adet yeşil sivribiber,

kekik,

tuz

patatesleri kızartmak için sıvıyağ


Hazırlanışı:

Düdüklü tencereye et, ince doğranmış soğan, biber, sıvıyağ ve kekik eklenerek orta ateşte et suyunu çekene kadar kavrulur Soyulmuş ve doğranmış domatesler ilave edilip biraz karıştırılır Etlerin üzerine iki bardak su konulup orta ateşte etler yumuşayıncaya kadar pişirilir Patatesler yıkanıp soyulduktan sonra kuşbaşı şeklinde doğranır Kızdırılmış yağda hafif pembeleşene kadar kızartılır Etlerin üzerine ilave edilip 6 dakika kadar pişirildikten sonra ateşten alınır ve sıcak servis yapılır

Alıntı Yaparak Cevapla