Konu
:
Urfa Kebabı(Hashas)
Yalnız Mesajı Göster
Urfa Kebabı(Hashas)
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Urfa Kebabı(Hashas)
Urfa Kebabı
Malzemeler :
1
ölçü kebap pidesi hamuru
Kebabi:
1
kg koyun kıyması
1
yemek kaşığı zeytinyaği
1
büyük domates
1
büyük soğan 2 çay kaşığı tuz
½
çay kaşığı karabiber
½
çay kaşığı kirmizibiber
1
demet maydanoz
1
bardak et suyu
Yapılışı:
1-
Kebap pidesi hamurunu, 1-2-3 ve 4’uncu maddelerde acikladigimiz gibi hazırlayın
2-
Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin
30-40 dakika iyice yoğurun
3-
Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin
Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin
4-
Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın
Tabaklara dagitin
Uzerlerine sicak et suyu gezdirin
Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin
Maydanoz serpip servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul