Yalnız Mesajı Göster

Urfa Kebabı(Hashas)

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Urfa Kebabı(Hashas)



Urfa Kebabı

Malzemeler :

1 ölçü kebap pidesi hamuru

Kebabi:
1 kg koyun kıyması
1 yemek kaşığı zeytinyaği
1 büyük domates
1 büyük soğan 2 çay kaşığı tuz
½ çay kaşığı karabiber
½ çay kaşığı kirmizibiber
1 demet maydanoz
1 bardak et suyu

Yapılışı:

1-Kebap pidesi hamurunu, 1-2-3 ve 4’uncu maddelerde acikladigimiz gibi hazırlayın
2-Iki kere cekilmis koyun kıymasına, kabugu ve cekirdekleri cikarilmis ve küçük parçalara doğranmış domates, rendelenmiş soğan, zeytinyaği, tuz baharat ve kıyılmış maydanozun yarisini katin 30-40 dakika iyice yoğurun
3-Parmak uzunlugunda yapacaginiz kofteleri sislere gecirin Kuvvetli fakat alevsiz komur atesi uzerinde cevirerek pişirin
4-Fırından çıkan pideleri irice parcalar halınde doğrayın Tabaklara dagitin Uzerlerine sicak et suyu gezdirin Kizaran kofteleri sislerden cikarip pidelerin kenarlarina yerleştirin Maydanoz serpip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla