Yalnız Mesajı Göster

Meyaneli Misket Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Meyaneli Misket Köfte



Malzemeler:


250 g yağsız dana kıyma

1 adet küçük boy kuru soğan

1 dilim bayat ekmek içi

1 adet yumurta

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

3 yemek kaşığı un

1 çay bardağı sıvıyağ
Sos İçin:


2 diş sarımsak

2 yemek kaşığı sıvıyağ

1 yemek kaşığı salça

5 yemek kaşığı sirke

1/2 su bardağı ılık su

1 çay kaşığı tuz

1/2 çay kaşığı karabiber

2 çay kaşığı kuru nane
Köftenin Yapılışı:


1 Kuru soğanı rendeleyin, ekmek içini ufalayın, kıymayı ekleyin, yumurtayı kırın ve üzerine tuz, karabiber ilave edip yoğurun (Eğer cıvık olursa 1 dilim ekmek içi veya 1 yemek kaşığı galeta unu ekleyebilirsiniz)


2 Bir tepsiye 3 yemek kaşığı unu serpiştirin Köfteleri isket şeklinde yapın ve unlu tepsiye koyun Tepsiyi sallayarak veya elinizle köfteleri çevirerek her tarafını unlayın


3 Kızgın sıvıyağda tavayı arada sallayarak kızartın Servis tabağına alın

Sosun Yapılışı:


1 2 yemek kaşığı sıvıyağ (ben köfteleri kızarttığım yağdan kullandım) ve ezilmiş sarımsakları ayrı bir tavaya koyun, üzerine sirke ve yarım su bardağı ılık suda erittiğiniz salçayı ekleyin


2 Sos kaynamaya başladığında tuz, kararbiber ve kuru naneyi ekleyin


3 Suyu azalıncaya kadar orta ateşte pişirin


4 Servis tabağına sosu dökün Üzerine köfteleri dizip servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla