Konu
:
Dizme Kebap
Yalnız Mesajı Göster
Dizme Kebap
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Dizme Kebap
Malzemeler :
200 gram kuşbaşı kuzu eti
500 gram patates
150 gram arpacık soğan
5 adet sivri yeşil biber
3 adet orta boy domates
tuz
Hazırlanışı :
Soğanı ayıklayın
Patates ve domatesleri soyup dörde bölün
Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın
Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin
Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin
Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin
İpin uçlarını bağlayıp kesin
Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın
Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin
Tuzla tatlandırın
Tepsinin üzerini folyo ile örtün
Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin
Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul