Konu: Dizme Kebap
Yalnız Mesajı Göster

Dizme Kebap

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Dizme Kebap



Malzemeler :

200 gram kuşbaşı kuzu eti

500 gram patates

150 gram arpacık soğan

5 adet sivri yeşil biber

3 adet orta boy domates

tuz

Hazırlanışı :

Soğanı ayıklayın Patates ve domatesleri soyup dörde bölün


Biberleri yıkayıp uzunlamasına yarın Çekirdeklerini çıkarın ve 4 parçaya kesin


Yorgan ipliğini bir iğneye geçirip sıra ile et, domates, patates, biber ve soğan dizin Simit büyüklüğüne ulaşınca dizme işlemine son verin


İpin uçlarını bağlayıp kesin Dizme işlemini 3 kez daha tekrarlayın


Dizme kebapları yağlanmış fırın tepsisine yerleştirin Tuzla tatlandırın Tepsinin üzerini folyo ile örtün


Önceden 150ø ısıtılmış fırının orta rafında 45 dakika pişirin Servis tabağına alıp ipi çıkarın ve servis yapın

Alıntı Yaparak Cevapla