Konu
:
Acem Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Acem Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Acem Kebabı
Malzemeler
500gr kuzu kemiği
1kg kuşbaşı et
1fincan nohut
1fincan kuru bakla
2adet soğan
1adet domates
3bardak sıcak su
½ limon
tuz
Yemek Tarifi
Nohut ve baklayı akşamdan ıslatıp ertesi gün haşlayın ve süzün
Toprak kap içine kemik, et, soğan, bakla, nohut, 1bardak su ve az tuz katarak harlı ateşe oturtun, kaynayınca altını kısın kapağı kapalı şekilde 1saat pişirin
Üzerinde biriken köpüğü ayırırsınız
Zamanı dolunca kabuksuz doğranmış domates, limon suyu ve 2bardak suyu katıp tekrar kaynatın
Yemek pişince eti, kemiği ve bakliyatı ayrı kaplara koyun
Suyunu da ayırın
Ayırdığınız bakliyatı makineden geçirerek püre yapın
Servis tabağına püreyi yayın; üzerine ve çevresine de etleri yerleştirerek sıcak olarak servis edin
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul