Yalnız Mesajı Göster

Mülkiye Kebabı

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Mülkiye Kebabı



MALZEMELER


6 adet kuzu külbastı (kasapta hazırlatabilirsiniz)

2 adet orta boy uzun patlıcan

2 adet orta boy kabak

2 adet orta boy havuç

1 yemek kaşığı kekik

1 yemek kaşığı un

3 yemek kaşığı zeytinyağı

1 çay kaşığı karabiber

1 çay kaşığı tuz




HAZIRLANIŞI


Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayalım ve bir tavada iki taraflı iyice kızartalım Sonra da bir tabağa alarak bir kenarda bekletelim

Şimdi de kabak, patlıcan ve havuçları soyalım ve hepsini boylamasına dörde bölelim Sonra her bir parçayı yine ikiye ya da dörde bölerek, kurşun kalem kalınlığında sebzeler elde edelim En sonunda bu sebzeleri ortadan ikiye bölünerek kibrit çöpü formuna getirelim ve hafifçe unlayalım



Bir tavaya koyduğumuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atalım, 2-3 dakika kadar kızartalım Sonra kabak ve patlıcanlar ilave edelim ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kızartma işlemine devam edelim

Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alalım ve bir kağıt peçete üzerine koyarak, fazla yağını emdirelim, son olarak tuzla biberi serpiştirelim

Büyük servis tabağını önümüze alalım Altına önce sebzeleri yerleştirelim ve sonra da külbastıları yerleştirerek servise sunalım





alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla