Konu
:
Mülkiye Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Mülkiye Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Mülkiye Kebabı
MALZEMELER
6 adet kuzu külbastı (kasapta hazırlatabilirsiniz)
2 adet orta boy uzun patlıcan
2 adet orta boy kabak
2 adet orta boy havuç
1 yemek kaşığı kekik
1 yemek kaşığı un
3 yemek kaşığı zeytinyağı
1 çay kaşığı karabiber
1 çay kaşığı tuz
HAZIRLANIŞI
Öncelikle kuzu külbastıların her tarafını kekiğe bulayalım ve bir tavada iki taraflı iyice kızartalım
Sonra da bir tabağa alarak bir kenarda bekletelim
Şimdi de kabak, patlıcan ve havuçları soyalım ve hepsini boylamasına dörde bölelim
Sonra her bir parçayı yine ikiye ya da dörde bölerek, kurşun kalem kalınlığında sebzeler elde edelim
En sonunda bu sebzeleri ortadan ikiye bölünerek kibrit çöpü formuna getirelim ve hafifçe unlayalım
Bir tavaya koyduğumuz zeytinyağı kızınca önce havuçları atalım, 2-3 dakika kadar kızartalım
Sonra kabak ve patlıcanlar ilave edelim ve sebzeler yumuşayıncaya kadar kızartma işlemine devam edelim
Delikli kepçe yardımıyla tavadan sebzeleri alalım ve bir kağıt peçete üzerine koyarak, fazla yağını emdirelim, son olarak tuzla biberi serpiştirelim
Büyük servis tabağını önümüze alalım
Altına önce sebzeleri yerleştirelim ve sonra da külbastıları yerleştirerek servise sunalım
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul