Konu
:
Kanelon Köfte
Yalnız Mesajı Göster
Kanelon Köfte
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Kanelon Köfte
Gereçler:
750 gr koyun-dana karışık yağsız kıyma
2 orta boy soğan
75 gr kaşar peyniri
2 kalın dilim bayat ekmek içi
2 adet yumurta sarısı
2 çay kaşığı tuz-biraz karabiber 2 adet yumurta ( üstü için)
3/ 4 bardak galeta unu
2 bardak bitkisel sıvıyağ
Püresi:
1 kg beyaz patates
1 büyük su bardağı süt
2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin
Tuz
Yapılışı:
1
Kıymaya ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarpeyniri katıp iyice yoğurun
2
Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın
Külah biçimindeki teneke kalıplarının üzerine etler sararak ve ıslak avuçla sıkıştırarak geçirin
( Bk
A,b,c)
3
Köftelerin dış kısmını önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın
Köfteleri kalıplardan çekerek çıkartın
4
Yukarıdaki gereçlerle patates püresi hazırlayın
Ucuna şekilli duy takılmış krema torbasına doldurun ve köftelerin içlerine sıkın
Köfteleri havuç, pancar, salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul