Yalnız Mesajı Göster

Kanelon Köfte

Eski 06-28-2012   #1
Prof. Dr. Sinsi
Varsayılan

Kanelon Köfte



Gereçler:


750 gr koyun-dana karışık yağsız kıyma

2 orta boy soğan

75 gr kaşar peyniri

2 kalın dilim bayat ekmek içi

2 adet yumurta sarısı

2 çay kaşığı tuz-biraz karabiber 2 adet yumurta ( üstü için)

3/ 4 bardak galeta unu

2 bardak bitkisel sıvıyağ

Püresi:

1 kg beyaz patates

1 büyük su bardağı süt

2 yemek kaşığı tereyağı veya margarin

Tuz




Yapılışı:


1 Kıymaya ekmek içi, rendelenmiş soğan, 2 yumurta sarısı, tuz, karabiber ve rendelenmiş kaşarpeyniri katıp iyice yoğurun

2 Yumurta büyüklüğünde parçalara ayırın Külah biçimindeki teneke kalıplarının üzerine etler sararak ve ıslak avuçla sıkıştırarak geçirin ( Bk A,b,c)

3 Köftelerin dış kısmını önce yumurtaya, sonra galeta ununa bulayıp kızdırılmış yağa atarak pembe renkte kızartın Köfteleri kalıplardan çekerek çıkartın

4 Yukarıdaki gereçlerle patates püresi hazırlayın Ucuna şekilli duy takılmış krema torbasına doldurun ve köftelerin içlerine sıkın Köfteleri havuç, pancar, salata yapraklarıyla süsleyip servis yapın



alıntı

Alıntı Yaparak Cevapla