Konu
:
Ramazan Kebabı
Yalnız Mesajı Göster
Ramazan Kebabı
06-28-2012
#
1
Prof. Dr. Sinsi
Ramazan Kebabı
Afyon Kebabı - Yöresel Yemekler - Ramazan Kebabı Nasıl Yapılır
MALZEMELER:
1 kg kuşbaşı dana eti
2 adet kebaplık pide
1 demet maydanoz
1 tatlı kaşığı tuz
1 tatlı kaşığı karabiber
HAZIRLANIŞI:
Kuşbaşı et suyunu çekene kadar kavrulur
Üzerini örtecek kadar su konup tuzu ilave edilerek tekrar pişirilir
Diğer taraftan pideler kare şeklinde doğranır
Pideler istenirse arzuya göre fırında ısıtılabilir
Pişen kuşbaşı etin suyu süzülür
İstenirse et suyunun içine veya kavrulmakta olan kuşbaşı etin içine bir tatlı kaşığı karabiber ilave edilebilir, pideleri ıslatmak için kullanılır
Islatılan pideler servis tabağına alınır
Üzerine etler yerleştirilip, istenirse bir kepçe et suyu gezdirilir
Yaklaşık 5 dakika kadar fınnda dinlendirildikten sonra üzerine ince doğranmış maydanoz serpilerek servis yapılır
Not: Ramazan kebabı, Afyon kebabı olarak da bilinir
Genellikle Ramazan ayında iftar yemeğinde yenildiği için Ramazan Kebabı denmektedir
alıntı
Prof. Dr. Sinsi
Kullanıcının Profilini Göster
Prof. Dr. Sinsi Kullanıcısının Web Sitesi
Prof. Dr. Sinsi tarafından gönderilmiş daha fazla mesaj bul